Lesz-e orosz Maidan Moszkvában?

A pénzhatalmi világelit washingtoni központjában egyszerre több szinten és több oldalról is beindították az offenzívát Oroszország ellen.[1] A meghatározó támadást most a pénzügyi fronton indították. Ismert tény, hogy Szaúd-Arábia olajügyi minisztere kezdeményezésére, beindult az olaj árának a mesterséges csökkentése. Az olajárak manipulálása lehetővé teszi az orosz gazdaság gyengítését és előkészítheti egy színes vagy gyümölcsös álforradalom kirobbantását Moszkvában is. A pénzhatalmi világelit oroszországi kozmopolita szövetségesei, akik maguk is globalisták és liberálisok, fegyverként vetették be az olaj árának a manipulálását. Ezzel gyengítik Oroszországot, Iránt és Venezuelát. A cél továbbra is a megnevezett országoknak és szövetségeseiknek a világelit uralma alá kényszerítése.

Több szakértő is úgy látja, hogy elsősorban a befektetési alapok felelősek a rubel nagyarányú értékvesztéséért. A történet nem az olajról, hanem a dollárról szól. Evidenciának számít ma már, hogy az Egyesült Államok hatalmának fő eszközrendszere a dollár-rendszer. Az egyes országok jegybankjai még ma is amerikai dollárban képzik tartalékaikat. Ezzel folyamatos keresletet támasztanak a dollár és az amerikai államkötvények iránt. Ily módon Amerika folyamatosan erőforrásokat tud elszívni a világ többi országaiból. Washington dollárt, illetve államötvényt nyomtat, más országok pedig termékeket adnak érte cserébe.

Az energiaárak világszintű manipulálása és a rubel elleni koordinált támadás, továbbá a NATO katonai jelenlétének a nagyarányú fokozása Kelet-Európában, valamint a terrorista cselekmények újraindítása Oroszország kaukázusi térségében, mind arra utalnak, hogy folyik a kijevihez hasonló „Orosz Maidan” előkészítése. Erre elsősorban Moszkvában kerülne sor. Az orosz politikai rendszer megdöntéséhez az erre felkészített nyugat-barát ál-civilszervezetekkel tüntetéseket kell szervezni Oroszország nagyobb városaiban. Washington, elsősorban a Külügyminisztérium és a nagyobb alapítványok már biztosították a finanszírozásra szánt tízmilliárd dollárt.

További feladat, olyan eszközökkel ellátni „a békés tüntetőket”, hogy egyre erőszakosabbá tehessék az utcai gyűléseket, megakadályozva a biztonsági erőket a közrend fenntartásában. Egyes tüntetőcsoportokat ki kell képezni a fegyverek használatára, hogy a biztonsági erőket megtámadhassák.

march2

Mindezt nem lehet alaptalan feltételezéseknek tekinteni, mivel mindennek szemtanúja lehetett a világ Ukrajnában. A The Guardian című brit napilap a Kijevben, még a 2004-ben végrehajtott ’gesztenyésálforradalom kapcsán ezeket írta az „Amerikai kampány a kijevi felfordulás mögött” címmel:

„Miközben a naranccsal betakart ’gesztenyés forradalom’ eredményei az ukránoké, a kampány azonban már amerikai kreáció, egy olyan kifinomult és brilliánsan kigondolt nyugati márkájú és piacra dobott termék, amelyet négy év alatt négy országban használtak, hogy ily módon orvosolják a választási csalásokat, és döntsék meg a nem kívánatos rendszereket.

Ezt a kampányt először Európában, Belgrádban használták, 2000-ben, Szlobodán Milosevics legyőzésére a választási fülkékben, amerikai tanácsadók, polszterek, diplomaták, a két nagy amerikai párt és amerikai nem kormányzati szervezetek bevetésével, a washingtoni kormányzat által szervezve és finanszírozva.

Richard Miles, az Egyesült Államok belgrádi nagykövete, kulcsszerepet játszott. Az elmúlt évben (2003) mint az USA nagykövete Tbilisziben, megismételte Grúziában is ezt a trükköt, rávéve Mihail Saakasvili-t arra, hogy miként buktassa meg Eduard Sevardnadze-t.

Tíz hónapra a belgrádi siker után a minszki amerikai nagykövet, Michael Kozak, aki már számos hasonló műveletet hajtott végre Közép-Amerikában, nevezetesen Nicaraguában, megszervezett egy csaknem azonos kampányt Fehéroroszország erős emberének, Alexander Lukasenkónak az eltávolítására. Ez a kísérlet nem sikerült, ’Fehéroroszországban nem lesz Kostunica’ – jelentette ki Belarusz elnöke a belgrádi győzelemre utalva.

A Szerbiában, Grúziában és Belaruszban szerzett tapasztalat azonban felbecsülhetetlen értékűnek bizonyult Kijevben a Leonyid Kucsma rezsim elleni összeesküvés sikerében. A műveletet – a demokrácia formálását szavazatokkal és a polgári engedetlenséggel – ma már oly könnyű végrehajtani, hogy a módszerek mintául szolgálnak más népek választásainak a megnyerésére.”

Nemcsak Ukrajna vált az Amerika által támogatott politikai fellazítás célpontjává az elmúlt évek során, de Kelet-Európa egésze esett áldozatul a külföldről támogatott felforgatásnak, manipulációnak és rendszerváltásnak. Ha a tényekből indulunk ki, akkor a Wall Street-nek (amely a pénzhatalmi világelit elsőszámú központja) és a washingtoni neokon döntéshozóknak azt a célkitűzését, hogy Oroszországban is sikerre vigyék a színes-gyümölcsös álforradalom valamilyen változatát, nem lehet irreálisnak tekinteni.

[1] Tony Cartalucci, The „Impending” Russian Maidan (http://journal-neo.org/2014/12/20/the-impending-russian-maidan/)

A lap szövege szerzői jogvédelem alatt áll, felhasználni csak pontos forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.

Reklámok