Lengyelországban képezték ki az EuroMaidan terroristáit?

A Lengyelországban megjelenő Nie című lap 2014. április 18-án számolt be arról, hogy 2013 szeptemberében Radoslaw Sikorski – lengyel külügyminiszter – a Jobb Szektor (Pravij Szektor) 86 tagját meghívta Lengyelországba egyetemi diákcsereprogram keretében. A meghívottak azonban nem diákok, hanem 40 év körüli felnőttek voltak. Nem vettek részt a Varsói Műszaki Egyetem számukra kijelölt hivatalos programjain, hanem e helyett a Legionovoban lévő rendőrségi kiképző központba mentek.

Ez a kisváros Varsó közelében van. A Jobb Szektor meghívottjai itt négyhetes intenzív kiképzést kaptak arról, miként kell a tüntető tömeggel bánni, hogyan kell egyes személyeket felismerni, milyen harci taktikát kell alkalmazni, hogyan kell kisebb csoportokat irányítani, miként kell válsághelyzetben viselkedni, hogyan kell védekezni, ha a rendőrség gázfegyvereket használ, miként kell barikádokat építeni, és természetesen lőgyakorlatokon is részt kellett venniük, elsajátítva a pontos célzást.

Maidan (Függetlenség tere) //Forrás: i.huffpost.com

Maidan (Függetlenség tere) //Forrás: i.huffpost.com

A hivatalos álláspont szerint az EuroMaidan tüntetéseket az váltotta ki – mint már utaltunk rá -, hogy Janukovics elnök nem írta alá Ukrajna és az Európai Unió társulási megállapodását a Keleti Partnerség vilniusi csúcstalálkozóján. A lengyel parlament, a Szejm, 2013. december elején szolidaritásáról biztosította Ukrajna polgárait, akik szilárdan küzdenek azért, hogy hazájuk az Európai Unió teljes jogú tagja lehessen. A Szejm tagjai ekkor még nem tudhatták, hogy a lengyel kormány hogyan működött közre a lázadók felkészítésében. A NATO azt a szerepet szánta Lengyelországnak Ukrajna vonatkozásában, amivel Törökországot bízta meg Szíriával kapcsolatosan. A neoliberális Donald Tusk – lengyel miniszterelnök – és Radoslaw Sikorski külügyminiszter meghatározó szerepet játszott abban is, hogy Lengyelország belépjen a NATO-ba.

2014. február 21-én Sikorski, Frank-Walter Steinmeier és Roland Fabius tárgyalt az Európai Unió képviseletében Janukovics elnökkel, valamint az EuroMaidan vezetőivel. Az ukrán elnök nem tudott arról, hogy Sikorski a színfalak mögött milyen kapcsolatban áll a lázadókkal. Nem szívesen írjuk le, de az is az igazsághoz tartozik, hogy Lengyelország jelenlegi vezetői együttműködtek szélsőjobboldali-náci aktivistákkal, hogy egy szomszéd állam törvényes kormányát megdöntsék. Ez hasonlít ahhoz, ahogyan Törökország használta az Al-Kaidát a szíriai kormány megdöntésére. A varsói kormány azoknak az egykori náciknak az unokáival fogott össze, akiket a CIA beépített a NATO Gladio-hálózatába, amelyet Ukrajnában is megszerveztek. A lengyel külügyminiszter Európai Uniós kollégáival azt színlelte Kijevben, hogy a szembenálló felek megbékítésére mindkét felet kielégítő kompromisszumos megállapodást kötött. Ugyanakkor tudta, hogy a véres leszámolás – amire a Jobb Szektor terroristáit kiképezték – még hátra van.

A történtek megerősítik azt a feltételezést, hogy a NATO-nak most már egy olyan új Gladio-hálózata létezik Kelet-Európában, amely együttműködik a Greystone Ltd. magánbiztonsági szolgálattal. Ez a Barbados-on bejegyzett off-shore biztonsági cég annak az „Academy” nevű cégnek a leányvállalata, amely szerződéses kapcsolatban áll az Egyesült Államok kormányával. A Greystone Ltd. úgy hirdeti magát, mint aki a legfelkészültebb katonai szakértőket és zsoldosokat tudja biztosítani a világ bármely táján. Ha igaz, amit a Nie című lengyel lap közölt, akkor valójában a NATO szegte meg a nemzetközi jogot és ez az egész ukrajnai helyzetet más megvilágításba helyezi.

ONotkiL

Szergej Razumovszkij – az urán hírszerzés egykori tisztje – 2013 augusztusában nyilvánosan beszélt arról, hogy a hozzá befutott információk szerint az Egyesült Államok Ukrajna felforgatására készül. A hírszerző tiszt szerint 20134 augusztusában mintegy kétezer csecsen terroristát vont össze a NATO Ausztriában Bécs környékén. Ekkor vette kezdetét ezeknek a terroristáknak a beszivárogtatása Ukrajnában. 2014. február elején Kijevben még demokratikusan megválasztott kormány volt hatalmon. Élén a legitim elnökkel, Viktor Janukoviccsal. A 2013. november végén beinduló kijevi tüntetéseket a NATO és a mögötte álló amerikai irányítás februárban tudta arra a pontra eljuttatni, hogy bekapcsolódhattak a Bécs környékén 2013-ban összevont és kiképzett utcai harcosaik. Ezek a szervezetten cselekvő áltüntetők, akik főállásban fizetésért kapcsolódtak be az utcai lázadásba, együttműködtek a szélsőjobboldali és ugyancsak megfizetett csoportok tagjaival. Ezzel lehetővé vált a valódi tüntetők radikalizálása és a békésnek indult tüntetések véres lázadássá való átalakítása.

A pénzhatalmi világelit ellenőrzése alatt álló globális média a NATO által kezdeményezett és irányított terrorista akciókat ’forradalomnak’ nevezte. Ma már kemény bizonyítékokkal lehet alátámasztani, hogy olyan mesterlövészek és orvlövészek lőtték a kormányépületeket védő rendőri erőket, amelyek Janukovicstól nem kaptak felhatalmazást a fegyverhasználatra, és akik nem is bántalmazták a velük szemben egyre agresszívabban fellépő tüntetőket. Bizonyított tény az is, hogy ezek a profi mesterlövészek nyitottak tüzet a tüntetőkre is, hogy azokat a rendőrökkel szembeni keményebb fellépésre kényszerítsék. Az orosz tömegtájékoztatás több helyszíni tudósítójának is sikerült beazonosítani olyan mesterlövészt, aki Afganisztánban a talibán ellen harcol. Ugyanaz a személy Irakban is szerepel a Blackwater zsoldosaként. Egy utolsó fotón pedig, amely már a kijevi álforradalom során készült, már fegyveres utcai tüntető. Ezek a dokumentumok elérhetők a világhálón.

A lap szövege szerzői jogvédelem alatt áll, felhasználni csak pontos forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.

Reklámok