Globális koalícióra van szükség – BRICS

Egy planetáris méretű konfrontáció forog kockán. Az emberiség jövője attól függ, hogy a BRICS és a SCO országai képesek-e felváltani az angolszász-cionista világbirodalom uralmát egy lényegesen eltérő multipoláris nemzetközi renddel. Oroszország elengedhetetlen a többpólusú világrend létrehozásához. Ezért sok múlik azon, hogy mit tesz Oroszország Ukrajnában. Az, hogy miként alakul Ukrajna jövője, abban viszont döntő szerepe lehet, hogy mi történik Novorosszijában. Ebben a vonatkozásban Novorosszija fontosabb Oroszország számára, mint Ukrajna.

Az se véletlen, hogy az ukrán konfliktus akkor éleződött ki, amikor Putyin kezdeményezte az Eurázsiai Unió létrehozását és a BRICS-országok együttműködése is erősödött. Putyin kezdeményezte a dollár mellőzését az energiahordozók kereskedelmében, amely már közvetlenül fenyegeti az Egyesült Államok pénzügyi hegemóniáját. Moszkva Szíria megbízható szövetségesének bizonyult, és eddig meg tudta akadályozni, hogy Washington és a NATO végrehajtsa az erőszakos rendszerváltást Szíriában. Az igazi probléma tehát az, hogy Putyin önálló és független politikusnak bizonyult és nem szolgálta ki szervilisen a pénzhatalmi világelit által diktált amerikai érdekeket.

A BRICS, mint a Világbank és az IMF alternatívája //Forrás: globalresearch.ca; "Brics to Open Alternatives to World Bank, IMF"

A BRICS, mint a Világbank és az IMF alternatívája //Forrás: globalresearch.ca; “Brics to Open Alternatives to World Bank, IMF”

A világnak szüksége van olyan erők szilárd koalíciójára, amelyek a stabilitás mellett szállnak síkra. Egy ilyen háborúellenes globális koalíció újra szabályozná a nemzetközi pénzügyi rendszert, és a gazdasági életet a kölcsönösen előnyös, tisztességes, értékelőállító tevékenységre alapozná, amely tiszteletben tartja az egyes országok nemzeti szuverenitását. Egy ilyen koalíció nagy, független államok társulása lehetne. Ilyen országokból áll a BRICS. A globális koalícióhoz tartozhatna a fejlődő világ, amelyhez Ázsia, Afrika és Latin-Amerika többsége tartozik, és amely hátrányos megkülönböztetést kénytelen elviselni a világ jelenlegi pénzügyi és gazdasági rendszerében. A Szovjetunió felbomlása után létrejött Független Államok Közösségéhez tartozó országok is érdekeltek abban, hogy egy kiegyensúlyozott fejlődést biztosító rendszer tagjai legyenek.

A hét fejlett legnagyobb ország, a G-7, elutasíthatja a nemzetközi pénzügyi szervezetek irányító testületeiben a háborúellenes koalíció törekvéseit, de ez utóbbinak kell rendelkeznie olyan egymást kiegészítő képességekkel, hogy létre tudjon hozni világszintű alternatív szabályozókat. A BRICS ennek a mintapéldánya lehet és a gazdasági és pénzügyi biztonság érdekében bevezetheti a következő intézkedéseket: létrehozhat egy egyetemes fizetési rendszert a BRICS-országok számára és bevezethet egy olyan fizetési kártyát, amely egyesítené Kína UnionPay, Brazília ELO, India RuPay és Oroszország fizetési rendszerét. Ez kiegészülne egy bankközi információcsere rendszerrel, amely hasonló a SWIFT-hez, és amelyik független az Egyesült Államoktól és az Európai Uniótól, valamint kiegészülne egy saját hitelminősítő intézettel.

A lap szövege szerzői jogvédelem alatt áll, felhasználni csak pontos forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.

Reklámok