A BRICS felemelkedése és az Arannyal Kereskedő Központi Bank megalakulása

Az Eurázsiai Nagy-Antant, a SCO (Shanghai Cooperation Organization), vagyis a Sanghaj-i Katonai Együttműködési Szervezet és a BRICS néven ismertté vált államok kereskedelmi- és gazdasági együttműködése alapjaiban gyengítette meg a petrodollárt, amelyet egyes szakértők már ‘halottnak’ tekintenek, s amelynek csak a ‘temetése’ van hátra. Amikor a szaúdi kormány megállapodott Iránnal földgázvezeték építéséről, újabb csapás érte a dollárt. A földgázkitermelés és szállítás nemcsak aláássa a petrodollárt, de árnyékot vet az OPEC (Kőolaj-exportáló Országok Nemzetközi Szervezet) egészére is.

Putyin orosz elnök a világpolitika nagy sakkjátékosának bizonyult, miközben az euró-atlanti térség irányító hatalma – az Egyesült Államok – olyan kétes értékű akciókat hajt végre, mint Líbia lerohanása aranyszerzés céljából. Ezek közé a vitatható akciók közé tartozik az is, hogy az iráni bankokat blokád alá vették a SWIFT-rendszerhez tartozó bankok.

 [A SWIFT Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication: olyan hálózat, mely lehetővé teszi pénzügyi intézmények számára, hogy globálisan küldhessenek és biztonságosan fogadhassanak pénzügyi tranzakcióikról információkat standardizált és megbízható környezetben. A SWIFT – vagy más néven BIC kódok – a nemzetközi átutalási forgalomban az egyes bankokat jelölik.]

 A BRICS-országok Fejlesztési Alapja (BRICS Development Fund) a legveszélyesebb a FED számára, mert már működteti a Gold Trade Center Bank-ot. A pénzhatalmi világelit ellenőrzése alatt álló globális sajtó erről a fejleményről nem tájékoztatott. Hallgatása nem változtat azon a tényen, hogy ez a Fejlesztési Alap máris olyan óriásméretű kereskedőház, amely az amerikai állampapírokat milliárdos nagyságrendben alakítja át fizikailag létező aranyrudakká. Az Arannyal Kereskedő Központi Bank, a GTCB (Gold Trade Central Bank), a fejlődő országok kereskedelmi többletéből és tartalékaiból beáramló pénzeszközöket konvertálja át közvetlenül aranyrudakká. Annak vagyunk tanúi, hogy visszatér az aranyfedezet – a ‘Gold Standard’ -, de immáron közvetlen fizikai arany formájában. Az GTCB használja majd az arany kereskedelmi-jegyeket (Gold Trade Notes), de ezek mögött legitim és nagy mennyiségű aranyfedezet van, amikor igénybe veszik őket a kereskedelmi tranzakciókhoz. Ez az „új központi bank” lényegében a kereskedelmi megállapodásban magában található és a jelenlegi bankrendszeren kívül működik. Ily módon kikerül abból a pénzrendszerből, amely felett az ellenőrzést a korrupt City of London és a New York-i Wall Street bankárelitje gyakorolja.

 A BRICS-országok tehát már megtalálták a módját annak, hogy fizikailag is létező, értékét-őrző vagyonná alakítsák át kemény munkával szerzett kereskedelmi többleteiket. Úgy is fogalmazhatunk, hogy rúdaranyat állítanak elő az elértéktelenedő amerikai államkötvényekből. Ez a fejlemény megfosztja a Nyugatot fizikai aranyban lévő tartalékaitól. Az amerikai államkötvények visszakerülnek a Washington-i kormányhoz, méghozzá olyan nagy mennyiségben, hogy azzal a FED már nem képes megbirkózni.

A BRICS-országok vezetői 2014-ben //Forrás: rt.com; "Time for a 'new world order?' No, it's already here"

A BRICS-országok vezetői 2014-ben //Forrás: rt.com; “Time for a ‘new world order?’ No, it’s already here”

 Amióta BRICS országok megállapodtak a fizikai arannyal működő ‘Gold Central Bank‘ létrehozásáról, az amerikai állampapírok többé nem számítanak biztos menedékhelynek. Ezt a funkciót átvették az aranyrudak. Az amerikai állampapírok globális dömpingjével egyidejűleg fokozatosan kivezetik a New York-i árutőzsdét – COMEX a világkereskedelemből. A COMEX, ha nem tud fizikai aranyat forgalmazni, működésképtelenné válik, mert egyetlen piac sem tud árukészlet nélkül működni. Csak amikor már bezár az árutőzsde, akkor lesz lehetőség az arany valódi értékének a meghatározására. Az arany ára óriási mértékben fog emelkedni. A jelenlegi COMEX-árnak nem sok köze van az arany valódi értékéhez. Amikor mindez lezajlik, akkor át fogják konvertálni arannyá az amerikai államkötvényeket.

 Ez a folyamat már elkezdődött, de még nem bontakozott ki teljesen. A fizikai arannyal való kereskedelemre történő áttérés az elmúlt 200 év legnagyobb paradigmaváltásának tekinthető. (A paradigmaváltás azt jelenti, hogy az adott korszakban elfogadott tudományos tételek és általános szabályok egésze változik meg.) Jim Willie szerint az arany unciánkénti ára (1 uncia 31,1 gramm) elérheti a 7000 dollárt. Az aranykereskedelemre vonatkozó megállapodási programok még ennél magasabb árakat is tartalmaznak. Ebben a történelmi újrakezdésben elvileg a pénzrendszert irányító hatezer bankár felelősségrevonása is benne van. Ha mégis megúsznák a büntetőeljárást, a pénzrendszer irányításából nagy valószinűséggel el lesznek távolítva.

 Az egyetlen szuperhatalom dominanciája alatt álló unipoláris világ a végéhez közeledik. Az uzsoracivilizációnak ebben az átmeneti változatában a FED tartalékait az Egyesült Államok katonai hegemóniájának a finanszírozására és a pénzoligarchia globális méretű spekulációira fordították. A domináns világhatalom parazita pénzügyi módszerekkel próbálja fenntartani világhegemóniáját. A történelem tanulsága szerint a túlzott hatalmi koncentrációt visszahatásként szükségszerűen követi a decentralizáció. Ez már meg is kezdődött. Olyan regionális tömörülések jönnek létre, mint amilyenekről a BRICS kapcsán már szóltunk. Azért, hogy az önállósodó régiók életképesek legyenek, szükségük van arra, hogy mezőgazdaságilag önellátók legyenek és el tudják kerülni a kereskedelmi-eszközökkel történő zsarolást, elsősorban az élelmiszerek vonatkozásában.

A lap szövege szerzői jogvédelem alatt áll, felhasználni csak pontos forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.

Reklámok