Soros György és az ukrán válság finanszírozása

Aaron Klein, a WorldNetDaily, WND jeruzsálemi szerkesztőségének főnöke számolt be 2014. április 3-án arról, hogy Soros György jelentős összegeket fordított az ukrajnai tüntetések finanszírozására. Kijevben létrehozott egy központot, amely rendszeresen támogatta az ukrajnai NGO-kat, amelyek fő tevékenysége az Európai Unióhoz fűződő kapcsolatok erősítése melletti agitáció volt. Soros György áprilisban sürgette az Európai Uniót, hogy avatkozzon be Ukrajnába a pénzügyi piacok működésének a fenntartása érdekében. Soros a “Project Syndicate” nevű információs központnak – amelynek a kommentárjait 154 ország 500 újságja használja és 300 millió olvasója van – adott interjújában úgy vélte, hogy nem elég Ukrajna egységének a megőrzése. Az Európai Uniónak segítenie kell ezt az országot gazdasági szakértőkkel, valamint a piacokra jutásban.

Soros György 1989-ben hozta létre az ukrán Nemzetközi Reneszánsz Alapítványt, az IRF-et, még két évvel azelőtt, hogy Ukrajna független állammá vált. Soros eddig több mint 100 millió dollárt költött az ukrán civil mozgalmak támogatására, az IRF-en és az “Open Society Institute” (Nyílt Társadalom Intézet) útján. Az IRF központja Kijevben van és nemcsak az NGO-kat támogatja, hanem rendszeresen tart szemináriumokat és kiképzési tanfolyamokat a helyi csoportok számára. Kiemelt program a lakosság meggyőzése a nyílt határok előnyeiről és Ukrajna egészének átformálása az Európai Unió közreműködésével.

2012 májusában például arról folyt az oktatás, hogy miként lehetne erősíteni az ukrán NGO-k kapacitását, hogy be tudják fogadni az EU pénzügyi támogatását. Az IRF kezdeményezte az elektronikus kormányzás elterjesztését, amely biztosítaná az interaktív kapcsolatot a közigazgatás és a polgárok, a kormány és az üzletemberek között egy erre a célra létrehozott kormányzati komputer-hálózat segítségével. Soros szorgalmazta, hogy szüntessék meg minél előbb a vízumkorlátozásokat Ukrajna és az EU között. Soros hozta létre a Politikai Tanulmányok Nemzetközi Központját, amely ma Ukrajnában az elsőszámú gondolati műhelynek számít, amely a politikai struktúra elemzésével foglalkozik.

(Soros György eddigi pénzügyi manipulációival kapcsolatos tevékenységeiről bővebben ‘ide kattintva‘ olvashat: https://www.scribd.com/doc/129123968/Amit-Soros-Gyorgyr%C5%91l-tudni-kell ).

A lap szövege szerzői jogvédelem alatt áll, felhasználni csak pontos forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.

Reklámok