Miért akartak a neokonok polgárháborút Ukrajnában?

Nem szorul bizonyításra, hogy a polgárháború annak a 2014. februári államcsínynek a következménye, amelyet az Obama-kormányzat a NATO közreműködésével hajtott végre Kijevben. Ez hasonlít a CIA által 1953-ban Iránban végrehajtott államcsínyhez az Eisenhower-kormány idején. Teheránban is megdöntötték a törvényes kormányt és hatalomra segítették a saht, Reza Pahlavit. A kijevi államcsíny vagy meghosszabbítja „az amerikai évszázadot”, amelyet az amerikai dollár világvalutaként történő használata tett lehetővé, vagy véget vet annak.

A globális világelit szeretné meghosszabbítani a pénzuralmi világrendet, de ehhez szükség van a dollár, mint világvaluta megtartására, mert ez a pénzhatalmi világelit hegemóniájának a biztosítéka. Korábban Nagy-Britannia is ragaszkodott ahhoz, hogy az angol font világvaluta maradjon, mert azt a brit világbirodalom megmaradása szempontjából létfontosságúnak tekintette.

Ukraina-CIA //Forrás: globalresearch.ca, "Polish Death Squads Fighting in Ukraine. CIA Covert Operation?"

Ukraina-CIA //Forrás: globalresearch.ca, “Polish Death Squads Fighting in Ukraine. CIA Covert Operation?”

A kijevi államcsíny a nyomában járó kelet-ukrajnai etnikai tisztogatással brutálisabbnak tűnik, mint a pénzhatalmi világelit által – Amerika és a NATO segítségével – végrehajtott puccsok, színes és gyümölcsös forradalmak a világ más tájain. A nemzeti szocializmust, sőt a hitlerizmust nyíltan vállaló politikai erők a többi államcsínynél nem szerepeltek.

A legaggasztóbb azonban az, hogy erre az államcsínyre és a nyomában járó polgárháborúban egy olyan ország tőszomszédságában került sor, amely a világ második legnagyobb nukleáris hatalma, és amely a Szovjetunió felbomlása után is a világ legnagyobb területű országa. A Nyugat Keletre nyomulásának ténylegesen Oroszország a célja. Ha a szemben álló felek nem tanúsítanak önmérsékletet, nem lehet kizárni egy olyan nagyobb háborúnak a kitörését, amely az egész emberi civilizáció pusztulásával járhat. Korábban egyetlen egy államcsíny sem fenyegetett ilyen veszéllyel. Kelet-Ukrajnában előre megtervezett etnikai tisztogatás folyik. Ennek nem a Kelet-Ukrajnában élő orosz lakosság faji alapon történő kiirtása a célja, hanem az elüldözése Oroszországba.

A véres epizódokkal teli konfliktust alaposan megtervezték és szigorúan végre is hajtották. Washington a CIA és a NATO által megszervezett államcsínyben egy olyan demokratikusan megválasztott elnököt távolítottak el, amelynek a szavazói bázisa Kelet-Ukrajnában volt. A kijevi bábkormány ezt a lakosságot terroristának minősítette és fegyveres ereje őket bombázza. A cél egyértelműen az, hogy Ukrajna vazallus kormányzata megszabaduljon Janukovics szavazóitól. Haljanak meg, vagy meneküljenek Oroszországba. A pénzhatalmi elit kívánságait teljesítő Obama nem akarja, hogy ezek véleményt nyilváníthassanak egy valóban demokratikus össz-ukrán választáson. Ahhoz, hogy Kelet-Ukrajnába lehessen telepíteni a NATO infrastruktúráját a nukleáris rakétakilövő- és elhárító rendszerekkel, az akkor biztonságos, ha ezen a területen többé nem oroszok élnek.

M. F. de Noli – a svédországi Karolinska Institute professzora – elemző tanulmányt készített az ukrán demokráciát megbuktató NATO államcsínyről. Megállapította, hogy Amerika és a NATO támogatásával és az EU asszisztálásával két neonáci és két fasiszta párt négy-párti koalíciója kormányozza Ukrajnát. A nemzeti szocializmus, vagy nácizmus, a fasizmusnak a rasszista változata. A jelenlegi ukrán kormány ilyen értelemben teljesen fasisztának nevezhető, de nem teljesen nácinak. A két náci párt közül az egyik Ukrajna szocialista-nacionalista pártja. Ez lényegében a német nemzeti szocialista párt nevének egy változata. Ezt a pártot nevezték át Svoboda (Szabadság) pártnak azért, hogy rokonszenvesebbnek tűnjön az amerikai libertáriánusok számára, akik hangsúlyozottan az egyéni szabadságot és a politikai szabadságjogokat támogatják. A másik neonáci párt neve Jobb Szektor, mint azt már korábban említettük. Az elnevezés arra utal, hogy jobboldali pártról van szó, amely nem a libertáriánus ideológiát, az üzlet és szabadpiac pártiságot hangsúlyozza. Ez a két neonáci párt igyekszik elkülöníteni magát a másiktól, de a lényeget illetően nincs különbség köztük.

A fasiszta, de nem neonáci párthoz tartozik a Haza Párt, amelynek Julia Tyimosenko a vezetője. Ez egy szélsőségesen nacionalista párt, de tartózkodik attól, hogy nyíltan Sztyepán Bandera politikai követőjének tartsa magát. A Svoboda Párt és a Jobb Szektor Sztyepán Banderát Ukrajna nemzeti hősének tartja és a két párt nyíltan az ő hagyományát vállalta fel. A negyedik fasiszta párt egy kisebb politikai szerveződés, vezetője Vitalij Klicsko, aki ezt a pártot – UDAR, Ütés – megszervezte és vezeti. Ez a párt az amerikai és a brit politikai palettán a republikánus párthoz, illetve a brit tori párthoz hasonlítható. Az UDAR nem kapott kormányzati posztot, de Petro Porosenko ennek a pártnak a támogatásával indult az elnökválasztáson.

A lap szövege szerzői jogvédelem alatt áll, felhasználni csak pontos forrásmegjelöléssel, és ide mutató linkkel szabad.

Reklámok